Община Сливен

Борисов омерзен,съди Нинова:Осквернила го като българин и християнин

Гдтооа
14.05.2018 / 21:08

Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава.

Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП. Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23 март 2017 г. "Аз съм посветил моя житейски път и политическа кариера в служба за благото на българския народ", започва исковата си молба Борисов, който на пет страници подробно описва своя живот като професионалист и политик.

Премиерът разказва за работата си в МВР, за получeните генералски звания. "Изключителните ми професионални усилия, които положих, повдигнаха авторитета на българската полиция... "Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния...

На 19.09.2005 г. след конфликт с вътрешния министър Румен Петков, който практически ми пречеше да реализирам амбициозната програма за максимална борба с престъпния свят, напуснах структурите на МВР", пише Борисов. В текста на молбата присъстват и столичното метро, околовръстното на София, детски градини и др., които карат Борисов да заяви: "Работата ми като кмет ме удовлетворяваше изключително много, тъй като бях полезен на град София с конкретно изпълнени инфраструктурни проекти".

Борисов обяснява още, че е подал "оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г. , защото "не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора". "Моето политическо и професионална верую и като министър-председател беше да служа честно, отговорно и професионално на българските граждани", подчертава Борисов. "В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници. Това е естествено, когато се управлява демократична държава. Много болезнено обаче е, че някои от тях вместо с политически аргументи и идеологически принципи си служат в политическите спорове с обиди и клевети. Това за мен е мъчително, защото аз и в съкровените си чувства и разбирания съм се посветил на българския народ... Степента на болезненост се увеличава, ако тези обиди са изречени от политически опоненти по време на предизборна кампания... Принципът, че обиждайки ексминистър-председател, се обижда една нация, един народ и една държава, не се изповядва от председателя на БСП Корнелия Нинова", заявява Борисов.

В молбата се обяснява, че: "На 23.03.2017 г. в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей България" ответницата Корнелия Нинова в разговор с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозни позорящи ме твърдения, които дълбоко засягат честта и достойнството ми... Изявлението на ответницата гласи следното: "Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е водач. Извиках Елена на сцената и казах - ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов "Ти си крадец". И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов". "Твърденията на ответницата Нинова, които унизиха моята чест, е че тя ги разпространи в едно от най-гледаните телевизионни предавания само два дни преди парламентарните избори на 26.03.2017г... Посоченото нагло и позорящо твърдение, разпространено от Нинова, на 23.03.2017 г. е особено опасно, защото тя желае да ме представи като престъпник, само два дни преди провеждането на изборите ... С посоченото оклеветяване г-жа Нинова не се задоволява, тъй като в същото предаване по Нова телевизия тя продължава да ме опозорява... и разсъждава: "Този човек си е хвърлил работата в МВР, за да остане член на БКП.

Аз не съм била член на БКП. Тези, които са били тогава там, обвиняват тези, които не сме били"... Клеветническото твърдение "Крадецът вика дръжте крадеца" се отнася именно за мен, тъй като то е изречено след показването на видеозапис с мое изказване. Същевременно макар и смисълът на изказването да не съдържа директно обвинение, че съм крадец, самото изпозване на подобно сравнение, сочещо престъпление, силно уронва моята чест и достойнство", обяснява Борисов. Борисов твърди, че Нинова е продължила да го опозорява като е използвала "като коментар метафората "Крадецът вика дръжте крадеца", пише Епицентър. "Неверните твърдения, изречени от Нинова, ме засегнаха дълбоко, предизвикаха нравствени страдания, защото накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен, авторитета, който съм градил дълги години, не само пред българската общественост, но и пред европейските ми партньори. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми чувства на българин и християнин, засегна авторитета и на българската държава", пише Борисов.

"Почувствах се изключително омерзен от поведението на своя политически опонент, с който винаги съм водил честна и коректна политическа битка", обяснява Борисов причините, заради които иска обезщетение. "Ужасяващите обиди станаха достояние на много граждани, почувствах се изключително засегнат и омерзен от поведението на своя политически опонент. Причинените ми морални вреди обусляват и претенцията за заплащане на обезщетение на основание чл. 45 ЗЗД в размер на 26 000 лева заедно със законната лихва от деня на увреждането 23.03. 2017г.", завършва исковата молба на премиера срещу лидера на опозицията.

 

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/borisov-s-moshchna-ataka-v-sda-sreshchu-ninova-tya-posegna-na-nay-skrovenite-mi-chuvstva-na-blgarin-i-khristiyanin_news600167.html

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев