Община Сливен

Сп. "Здраве": Страшната истина за вредата от микровълновите печки

.........................................................
14.05.2018 / 13:29

Микровълновата фурна e едно от удобствата на съвременната кухня. Някои хора трудно могат да си представят ежедневието без нея. Микровълновата фурна в прост и удобен електрически уред за приготвяне на храна за всички хора по света. В САЩ този уред се ползва вече повече от 30 години.

Но истината е, че тези микровълнови печки не са никак полезен вариант за приготвяне на храна, тъй като унищожават хранителните вещества в храната ви.

Микровълновата фурна е една от формите на нейонизиращо лъчение. За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагнитната природа на атомите или ги йонизира. Това променя начина, по който те си взаимодействат с другите атоми и молекули около тях. Рентгеновите лъчи, гама лъчите и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина, а това лъчение може да бъде вредно за вашето здраве.

Експертите твърдят, че вътре в микровълновата фурна има 2,450 MHz. А честотата, причиняваща вреда на човешкото тяло, е 10 херца! Затова по-добре избягвайте да стоите в близост до работеща микровълнова печка. Вие не усещате влиянието, докато поражението вече не е направено.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев