Община Сливен

За трета поредна година на 24 май в Сливен ще се проведе инициативата "Свободна книжарница"

.........................................................
14.05.2018 / 09:22

За трета година в Сливен ще се проведе инициатива Свободна книжарница. В Деня на славянската писменост и култура – 24 май, от 10:30 часа под сянката на Стария бряст гостите и жителите на града ще имат възможността да разменят книги.

„И тази година ще предоставим на читателите стотици книги от различни жанрове. Всеки любител на печатното слово ще може да донесе своя книга и да избере от изложените в книжарницата ни”, заявиха организаторите Веселин Бонев и Даниел Жеков.

Преди година в свободната размяна на книги се включиха десетки жители и гости на Сливен. Акцент тогава бе поставен на научно-техническата и руската литература.

Свободната книжарница е събитие, организирано от инициативни младежи, любители на книгата. Зад тях не стоят организации, проекти и институции.

Една от основните цели на Свободната книжарница е да докаже, че книгите не са инструмент за печалба, а идеите не могат да бъдат потискани.

Първата Свободна книжарница в Сливен се състоя през 2013-та година и се превърна в традиционна проява в града под Сините камъни.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев