Община Сливен

ПГТТ "Атанас Димитров" в Нова Загора отбеляза тържествено своята 55-годишнина

.........................................................
11.05.2018 / 09:40

На 10 май Професионалната гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ отпразнува тържествено своята 55-годишнина. Петдесет и пет години всеотдайност, професионализъм, знания и любов към науката. Петдесет и пет години ПГТТ „Ат. Димитров“ гради традиции и сбъдва мечти на поколения ученици, днес достойни граждани на страната ни.

В 18.30 ч. директорът на учебното заведение Станка Георгиева посрещна своите гости в Клуб на дейците на културата. Културната проява беше уважена от председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева. „Има нещо величаво и сакрално в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното - с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора - учители, ученици, техните родители, служители, общественици. Обединява ни с онова нещо - позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.“ - каза в словото си г-жа Георгиева.

Последва презентация за историята на училището през годините на неговото създаване досега. Бяха изказани благодарности на всички директори и учители за приноса към образованието като се изтъкнаха предимствата на обучението в ПГТТ, което достойно заема своето място сред най-добрите училища в новозагорско. С родолюбиви песни и драматизация на откъс от произведението на Иван Вазов „Чичовци“ възпитаници и учители показаха своята непреходна любов към българското творчество. Защото ПГТТ не само възпитава и обучава своите ученици, но и създава млади таланти, които с ентусиазъм разпалват искрата на българщината.

В тържествената вечер беше предоставена думата на заместник-кмета Ивайло Енев, който поздрави празнуващите с бележитата годишнина и изказа своето задоволство от стремежа на ПГТТ „Атанас Димитров“ да възроди връзката между едно от емблематичните предприятия в Нова Загора - ЗММ и професионалната квалификация на своите възпитаници, чрез дуално обучение. Той пожела успех на всички добри начинания и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. „Половинвековната история на Вашето училище е изпълнена с удовлетворение от постигнатите значими постижения и спомени за упорития и всеотдаен труд, който обединява в едно българските традиции и утвърждаването на съвременния облик на ПГТТ „Атанас Димитров. В деня на Вашия празник, Ви пожелавам здраве, професионални и лични успехи. Нека натрупаният опит Ви спомага да продължите да отстоявате с достойнство и чест името на Вашето училище и да издигате авторитета му като предпочитано място за професионална квалификация“ - се казва в него. В края на красивия празник бе поднесена и специалната торта-изненада с пожелания за нови и още по-големи успехи на учителите и възпитаниците на учебното заведение.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев