Община Сливен

В Нова Загора се състоя детска изложба-конкурс "Светът през моите очи"

.........................................................
11.05.2018 / 10:51

И тази година организираната от ОШИ „Илия Аврамов“ и НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ детска изложба-конкурс „Светът през моите очи“ намери много приятели. В нея, с ентусиазъм и радост в сърцата, се включиха възпитаници на ДГ „Тракийче“, ДГ „Детски свят“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“, НУ „Любен Каравелов“, НУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ОУ „Христо Смирненски“.

Повече от 60 малки творци предадоха своите творби, а почитатели на изобразителното изкуство от други градове участваха в надпреварата по електронен път. В 16.30 ч. на 10 май залата на Школата по изкуства се оказа тясна за всички желаещи да присъстват на награждаването на най-добрите. Атанас Зоев, един от членовете на компетентното жури, разгледало и оценило детската фантазия на белия лист, поздрави присъстващите за смелостта, размаха на въображението и цветовото оформление на своите рисунки. Заедно с Андония Спасова, директор на ОШИ „Илия Аврамов“ и Недко Пенев, добре познатия новозагорски творец на шаржове, те са имали удоволствието да погледнат света през детските очи, изтъкан от магия, вълшебство и чудеса. Той пожела на малките майстори на четката да продължават да пресъздават красотата на света в картини и този конкурс да бъде само началото на бъдещите им успехи в живота и в изкуството, което творят.

Последва най-вълнуващата част – награждаването. На него присъстваха председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева. Всички млади таланти получиха грамоти за участие, а отличените на първите три места – и предметни награди. Отличия бяха връчени в следните възрастови групи: деца 5-6 години, деца от 1-4 клас и от 5-7 клас. Младите творци приеха призовете и грамотите си с усмивки, сияещи от щастие, а публиката с интерес и вълнение разгледа пъстрите рисунки, сътворени от тях.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев