Община Сливен

Македонски военнослужещи се обучаваха за танкисти в Центъра за подготовка на специалисти - Сливен

.........................................................
11.05.2018 / 09:26

От 2 април до 10 май 2018 г., в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, на основание подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Македония се проведе обучение на трима военнослужещи от Република Македония.

Те се обучаваха заедно с деветима военнослужещи от Сухопътните войски на БА, като тренировките и изпитите с танк Т-72 бяха проведени на танкодрум „Камен”.

Разводник Дарко Ивановски, десетар Слаган Йованович и десетар Игор Трайков получиха своите сертификати за успешно завършен курс за механик-водачи на танк Т-72 и проведени практическо и теоретично обучение с продължителност 25 учебни дни (150 учебни часа).

През почивните дни на македонските военнослужещи бе предложена програма за запознаване с част от историческите и културните забележителности на България и регион Сливен – местността Карандила, град Котел, селата Жеравна и Ичера, ретропарада на коли в Сливен на 28 април и други. Те бяха категорични в своите положителни оценки за всичко, с което са се срещнали тук – за доброто посрещане, за качественото обучение, за колегиалните отношения. Тръгват си като приятели на България и на Центъра за подготовка на специалисти.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев