Община Сливен

Новозагорското село Кортен отбеляза днес своя празник

------------------------------------
10.05.2018 / 17:20

Празникът на свети Николай Летни определено е ден, изпълнен с много радост и настроение за кортенци, които и тази година подобаващо честваха деня на своя небесен покровител. Празничното тържество уважиха градоначалникът Николай Грозев, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и заместник-кметът Светла Стоянова.

Домакинът на празника - кметът на селото Минчо Атанасов отправи своето пожелание към празнуващите: „Честит празник, скъпи кортенци! Нека бъдат благословени делата Ви и щастливи Вашите дни! Да се радваме на малките неща и да сътворяваме големи дела, за да изпитаме удовлетворение от постигнатото. Пожелавам Ви здраве, благоденствие, успехи във всяко начинание и добруване на родния Кортен!“ Програмата, наситена с много песни, хора и прочувствени думи за родния край, съживи забравените спомени и възроди любовта към българските традиции, събуждайки желанието за много танци и веселие.

Трудно е да бъдат обхванати в кадри колоритността и богатството на празничната вечер, които с много труд, идеи, творчество и новаторство подготвиха организаторите на проявата, за да представят неповторимия облик и традиции на своя роден край. С настроение и хубава музика, празникът върна у всички онова красиво усещане за уют и сплотеност, което те кара винаги да се връщаш там, където си го получил. Финалните щрихи на изпълнената с песни и танци вечер, поставиха сияйните отблясъци на бляскавата заря, осветяващи помръкналото небе над танцуващите на мегдана.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев