Община Сливен

Военно окръжие - Сливен обявява 5 вакантни длъжности за войници в 68-ма бригада „Специални сили“

------------------------------------
09.05.2018 / 14:58

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 5 (пет) вакантни длъжности за войници в 68-ма бригада „Специални сили“, които следва да се заемат от лица изпълнявали военна служба:

 

1. Химик – разузнавач в Отделение за радиационно и химическо разузнаване на Взвод ЯХБЗ в Щабна рота, 1 вакантна длъжност във военно формирование 32990 - Пловдив, Средно образование.

 

2. Шофьор във Взвод за съхранение и подвоз на материални средства на Рота за логистично осигуряване, 1 вакантна длъжност във военно формирование 32990 - Пловдив, Средно образование, Свидетелство за управление на МПС категория „С+E“.

 

3. Младши специалист по специални операции – санитар, 1 вакантна длъжност във военно формирование 54120 - Пловдив, Средно образование, Да притежава авиомедицинска годност за изпълнение на парашутни скокове.

 

4. Специалист по специални операции – разузнавач, 1 вакантна длъжност във военно формирование 52630 - Пловдив, Средно образование, Да притежава авиомедицинска годност за изпълнение на парашутни скокове.

 

5. Младши специалист по специални операции – санитар, 1 вакантна длъжност във военно формирование 48650 - Пловдив, Средно образование, Да притежава авиомедицинска годност за изпълнение на парашутни скокове

 

Кандидатите е необходимо да отговарят на следните изисквания:

 

1. Да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността.

 

2. Съгласно изискванията на чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ, а именно:

 

- Изпълнявали са военна служба (кадрова военна служба) във въоръжените сили и не са били освободени от нея по дисциплинарен ред.

 

- Кандидатстват за заемане на длъжността не по-късно от 10 години след освобождаването им от военна служба (кадрова военна служба).

 

- Към датата на приемане на военна служба им остават не по-малко от 5 години до навършване на пределната възраст по чл. 160 за военното звание, изискващо се за заемане на длъжността.

 

3. За длъжността може да кандидатстват и лица, които притежават военно звание по резерва, с една степен по-ниско от изискващото се за длъжността и са изпълнили изискванията на чл. 19, т. 2 от ППЗОВСРБ (минимален престой във военно звание - 2 години), докато са били на военна служба.

 

4. Да са годни по медицинските стандарти и психологично пригодни за военна служба.

 

5. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

 

6. Да нямат друго гражданство.

 

Кандидатите, които са регистрирани по постоянен адрес на местоживеене в област Сливен, подават документи във Военно окръжие – Сливен в срок до 30.05.2018 г.

 

Документите на желаещите да кандидатстват за военна служба им се предоставят от Военно окръжие – Сливен.

 

Адрес и телефон за информация: гр. Сливен, бул. „Генерал Скобелев” № 4, телефон 088 466 58 31, Фейсбук страница: Военно Окръжие Сливен

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев