Община Сливен

Десетокласничката Даниела Стоева от ППМГ "Добри Чинтулов" е сред най-добрите дебатьори в България

------------------------------------
09.05.2018 / 14:43

Даниела Стоева, ученичка в десети клас на ППМГ "Д. Чинтулов" е сред най-добрите дебатьори в България на Националното състезание, организирано от Национална Асоциация Дебати- гр. София, проведено в СУ "Климент Охридски"от 5-7 май.

Даниела достигна до четвърт финал с темата "Това правителство вярва, че родители от малцинствени групи трябва да предпазват децата си от факта, че расизмът съществува възможно най-дълго".

Предварително обявените теми:

 

1. ТП/Това правителство / ще премахне всички държавни политики, които предлагат субсидии, данъчни облекчения или заеми с преференциални условия, обвързани със закупуването на жилище.

2. ТПВЧ,/Това правителство вярва , че когато става въпрос за запазване на застрашени видове, частни организации са по-добри от държавата.

3. ТП в периоди на икономическа рецесия ще премахне политики, които запазват природата, но забавят развитието на икономиката.

4. ТПВЧ държавите от Югоизточна Азия трябва да забранят на своите граждани да мигрират към държави с високи нива на експлоитация на техните граждани (Катар, Саудитска Арабия и т.н.).

5. ТП ще позволи на компании да купят правото да управляват градове, които са в тежко икономическо състояние.

6. ТП в етнически разнообразни държави ще задължи етническото съотношение във всички квартали да е същото като съотношението в държавата.

 

Даниела е помощник треньор на клуб по дебати в ППМГ и председател на клеб по дебати "Туида"Сливен.

В състезанието участваха над 150 ученици и студенти от най-добрите училища от цялата страна и 50 отбора.

Да достигнеш на четвърт финал в такова състезание се изискват не само много и задълбочени знания за гражданското общество и процесите, а и богата култура, борбеност и ораторски и презентационни техники и умения като логически заблуди, които се позовават на емоции,техники, отвличащи вниманието, кръгова логика

За да стигнеш на четвърт финал е сигурно, че си овладял тези техники и си силен интелект.

Ментор на Даниела е Анелия Иванова- експерт в Младежки дом Сливен и треньор по дебати.

Поздравления за Даниела Стоева!

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев