Община Сливен

Нови успехи и постижения на новозагорски спортисти

.........................................................
09.05.2018 / 09:25

През изминалите почивни дни новозагорските спортисти донесоха нови поводи за гордост на своите съграждани. Началото на престижните успехи поставиха младите ни звезди по кикбокс –Карина Петкова и Славка Славова. Те защитиха достойно честта на родния си клуб „Pride and Glory“ в поредното Държавно първенство стилове К-1 и Фул контакт, провело се в гр. Стара Загора на 5 май.

Нашите състезателки показаха най-доброто от себе си и заслужено извоюваха съответно първо и второ място.

С нови успехи могат да се похвалят и възпитаниците на КСТ „Яница-Т.А.“.

В съботния ден три от новозагорските двойки се явиха на провелите се в гр. Поморие категории по спортни танци – „Държавно първенство“, „Купа България“ и „Изгряващи звезди“. Две от двойките – Михали Георгиу, Ванеса Кьосева и Недко Недев, Габи Динева спечелиха в категория „Изгряващи звезди“ до 13 години, съответно второ и трето място. При изпълненията на соло, Ванеса Кьосева успя да заеме втора позиция, а в „Държавното първенство“ Драгомир Димитров и Златомира Стоянова спечелиха третото място. В категория „Купа България“ стил „Латина“ те останаха на десето място, а в „Стандарт“ – на осмо.

Стартира активният сезон и за колоездачите от КК „Загорец -1870“. На 5-6 май, нашите състезатели се представиха достойно в три възрастови групи – „момчета младша, старша възраст“ и „юноши-младша“ в престижното спортно състезание за „Купа Долчини“ гр. София. Младата ни спортна надежда Габриел Грозев през първия състезателен ден извоюва трето място, а през втория - пето място в различните кръгове на спортната проява. Той може да се похвали и с два сребърни медала - от колокритериума в гр. Сливен за „Купата Милко Димов и Илия Кръстев“ и от емблематичното състезание за „Купа Бургас“.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев