Община Сливен

Александър Йорданов: „Безсмъртният полк” – марш на лъжата и поход на наглостта

.........................................................
08.05.2018 / 12:51

За трета поредна година на 9 май в редица български градове ще се проведе антибългарската обществена акция „Безсмъртният полк”. Тя копира и пренася у нас едноименната руска акция. Организира се от фондация „Безсмъртният полк” с участието на известни проруски и прокомунистически организации като Българският антифашистки съюз, Национално движение „Русофили", Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Съюзът на ветераните от войните на България, Фондацията „Устойчиво развитие за България", Координационнният съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците", Сдружение „Александър Невски", Съюзът на българските журналисти, Форум „България-Русия", Национално сдружение „Заедно с Русия", Движение „Че Гевара" - България.

Според основния организатор целта на акцията е да се съхрани „личната памет” за загиналите в т.нар. антифашистка съпротива и през Втората световна война. Участието в „Безсмъртния полк”, според Устава на едноименната фондация, „означава, че всеки българин, който помни и почита свой роднина – ветеран от Българската армия, партизанин, нелегален, боец от Съпротивата, политически концлагерист и затворник, участвал в Антифашистката съпротива и във Втората световна война, на 9 май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, за да вземе участие в Парада на Безсмъртния полк”.

Паметта е нещо свято за всеки човек. Затова и спекулацията с нея е морално престъпление.

А акцията „Безсмъртният полк” със своята демонстративна показност е именно спекулация, подмяна на истината с лъжа.Тя цели да бъдат изпрани мръсни съвести и биографии на участници в терористични акции срещу нашата държава и народ. Защото такива са били „борбите” на т.нар. „партизани” и техните „ятаци”, които комунистическата пропаганда настояваше да приемем за „борци срещу фашизма”. Такива са били и уличните терористи „черните ангели”, атентаторите на храма „Св.Неделя”, участниците в незаконната „военна организация” на комунистическата партия. Но тъй като историята ги опроверга и доказа, че в Царство България не е имало фашистка власт, не е имало фашистка партия на власт, то и лъжата за „антифашистката борба” не може да се ползва за легитимиране на антидържавни престъпни действия. Под фалшивия лозунг на „антифашистката борба” функционерите и съмишлениците на комунистическата партия целяха да ликвидират независимостта на българската държава. Платени с чужди пари, водени от чужда на българския народ идеология, те се опитаха да предадат България в ръцете на вражеската тоталитарна държава СССР. Стремяха се и успяха да наложат антидемократичен тоталитарен диктаторски режим по съветски модел.

 

Няма „безсмъртие” за терористи

Няма и не може да има прошка за греховете и престъпленията им без да има покаяние на останалите живи техни следовници. Не е християнско, не е морално, от скръбта по загиналите терористи, да се прави политическа демонстрация. Споменът и паметта са дълбоко лично изживяване. Те не са афиши и лозунги, не са портрети за манифестация. В този смисъл акцията „Безсмъртния полк” е поредната хибридна акция срещу България, нов опит за разделение и конфронтация в българското общество, инструмент за подмяна на историческата ни памет, антиевропейски акт в Деня на Европа. (със съкращения от "Фактор")

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев