Община Сливен

Проведени полицейски операции през почивните дни в Сливен... Кражба от апартамент в кв. "Сини камъни"

.........................................................
08.05.2018 / 11:45

Не са допуснати произшествия и инциденти при осигуряване на обществения ред по време на тържествата по случай празника Гергьовден /Едерлези/, празнуван от ромските общества в град Сливен и региона. Проведени са специализирани операции на 5 и 6 май за осигуряване на реда в град Сливен и на 7 май в района на Сливенски минерални бани. Служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас на 5 и 6 май са извършили проверки на 156 лица, 89 превозни средства, питейни заведения, пазари и други обекти. Констатирани са общо 93 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен и Закона за МВР. Иззети са 2 шофьорски книжки за неплатени глоби и липса на застраховка „Гражданска отговорност“. Иззети са 20 музикални уредби- 3 в квартал „Комлука“ и 17 в квартал „Надежда“. Петима са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Съставени са 26 протокола за предупреждение по ЗМВР. Разкрити са 3 престъпления.

На 7 май е осъществена полицейска операция по опазване на обществения ред и пътна безопасност в курорта Сливенски минерални бани, където по първоначални данни е имало събиране на над 5000 души, празнуващи Едерлези. Полицейските сили са предприели специални мерки за сигурност, поради струпването на множество хора на едно място и на голям брой превозни средства с животинска тяга. Осигурено е тяхното безпрепятствено преминаване и недопускате на пътни инциденти в района на главен път ІІ-66. В операцията са участвали 27 служители на ръководна, изпълнителска и младши изпълнителска длъжност към РУ-Сливен.

По време на празника не са допуснати груби нарушения на обществения ред и сигурността.

 

Криминалисти работят по заявление за взломна кражба от апартамент в сливенския квартал „Сини камъни“. 34-годишен мъж е подал заявление на 6 май, че от дома на майка му е извършена кражба на телевизор „Самсунг“ на стойност около 1300 лева. Извършен е оглед, предприети са незабавни процесуално-следствени действия. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев