Община Сливен

Eто какво са свършили за месец април горските надзиратели от Сливен

.........................................................
08.05.2018 / 10:29

Ето какво изнесе във Фейсбук надзирателят Юсеин Шакиров:

За април месец нашият екип задържа два товарни автомобила с общо 18 кубика дърва без документи, превозен билет и немаркирани със задължителните КГМ, ОМ или ПМ. В едно от горските стопанства проверихме отдели, в които се съмнявахме, че има нередни неща.

Открихме нерегламентирана сеч на дървета, които не са маркирани в основата си с КГМ. Имаше просеки,които не бяха посочени и не са отразени в технологичния план, а в едно дере открихме 25 кубика дърва за огрев, като същите не са описани в протоколи и не са приети от горския. По документи в отдела не трябва да има дърва на склад, тоест просто те не съществуват, а за нас са от нерегламентираната сеч.

По сигнал на граждани констатирахме, че покрай село Бинкос са извършени нарушения в кариера в която се добиват инертни материали излезли от границата й и са влезли в отдели на ДГС-Сливен. Нискостъблен габър, които се води по документи е изсечен от площ на 25 декара и още 17 декара в държавен горски фонд .

В самата кариера има отдели, на които не им е сменено предназначението, на площ от около 43 декара . За тези нарушения бе сезирана Прокуратурата,която вече работи по въпроса и всичко това бе излъчено по БТВ. Всеки месец съвместно с РДГ-Сливен правим изненадващи проверки в различни стопанства и след тях са задържани три товарни буса и два товарни автомобила с общо 24 кубика дърва за огрев без документи и задължителните КГМ,ОМ или ПМ. Нашите колеги ще бъдат докладвани на компетентните органи, за да се прецени на кого ще се повдига обвинение, дали на тях или на фирмата, извършвала сечта.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев