Община Сливен

В село Ябланово се проведе традиционният събор „Герлово пее и танцува”

...
06.05.2018 / 18:22

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на традиционния празник „Герлово пее и танцува” в котленското село Ябланово. „Фолклорните традиции на някогашния Герловски край, които пазите, са празник не само на певческите и танцовите таланти, а и на вашия дух и трудолюбие”, поздрави участниците в събора Божурски. Той пожела здраве и сполука на жителите на Ябланово и техните гости на събора. Областният управител подчерта, че държавната и общинската власт вече решават част от натрупаните в годините проблеми в най-голямото село в Сливенска област, за по-добър и спокоен живот на местното население.

Кметът на община Котел Коста Каранашев съобщи, че в момента се извършва ремонт на три улици в Ябланово, предстои изграждането на покрит пазар и на спортна площадка.

Празникът „Герлово пее и танцува” събира самодейни състави от близки населени места в три области, които са попадали в някогашния Герловски край. На тазгодишното издание най-силно бе присъствието на домакините. Гости на събитието бяха председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, областният управител на Търговище Митко Стайков, кметът на община Ямбол Георги Славов, зам.председателят на ДПС Янко Янков, кметове на съседни общини и др. Празникът продължава и на 6 май.

От името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ, г-н Янков приветства всички присъстващи на празника, техните семейства, както в родината, така и живеещите във всички крайща на света, близки и приятели. Заместник-председателят на ДПС пожела здраве, щастие и благоденствие на всички.

Янко Янков подчерта, че като партия ДПС в либерален и демократичен дух винаги се е стремяла да обединява, а не разделя хората, водила е и продължава да води политика на единност, разбирателство, в името на хората. Политиците сме длъжни да водим благородна надпревара какво повече да направим за нашите сънародници, за да живеят те в мирна, спокойна и икономически стабилна страна. Както в големия град, така и в малкото село да се чувстват сигурни и защитени за работата си, за здравето и образованието на децата си, за живота си и своето бъдеще, коментира още Янков.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев