Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 6 май - Гергьовден

------------------------------------
06.05.2018 / 10:13

Уважаеми съграждани, в историческия и народен календар на България има светли дати, които ни зареждат с ново национално самочувствие, духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите е 6 май, Денят на храбростта и професионален празник на българската армия. Гергьовден е най-веселият, най-жизнерадостният празник за българите, събрал в себе си радостта, надеждата за успешна и плодотворна година и копнежът за по-добър живот. Денят на Свети Георги Победоносец се свърза с романтичните спомени от детството, незабравимите преживявания, родовите ни корени и онази емоция и енергия, която носим в сърцата си като народ. Радвам се, че имам честта на светлия празник Гергьовден да отправя своите пожелания за здраве, благоденствие, успехи и празнично настроение на всички, свързани с този ден – земеделци, скотовъдци, служители в армията и именици.

 

Уважаеми военнослужещи,

 

Вие всекидневно доказвате своето силно развито чувство на отговорност и ангажираност към съдбата на родината. Убеден съм, че историята щедро ще възнагради труда Ви. Позволете още веднъж да Ви поздравя с Вашия професионален празник и да Ви пожелая здраве, семейни радости и успехи в трудната мисия – да бъдете една от най-стабилните опори на Република България! Бъдете все така смели и уверени във всяко Ваше начинание, пример за поколенията, защото битки има и в мирно време. Битки, за които не е нужно оръжие, но са нужни вяра, чест, достойнство, доблест!

 

На именниците пожелавам здраве, щастие и благоденствие. Нека в празничната магия на този свят ден да отправяме своите молитви към светеца за закрила и вдъхновение, за хармония, доброта и благодат.

 

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев