Община Сливен

Проведоха се районните състезания "Млад огнеборец" в Нова Загора

...
04.05.2018 / 12:35

На 4 май в двора на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Нова Загора се проведоха състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Инициатори на районните спортни прояви са РСПБЗН Нова Загора и Община Нова Загора.

В дисциплините „400 метра щафетно бягане“ и „разгръщане на бойна пътека“ своята бързина и сръчност показаха отборите на СУ „Иван Вазов“ и СУ „Христо Ботев“. Главен съдия на проявата беше младши инспектор Иван Иванов. Знанията и уменията на двата противопожарни отряда бяха наблюдавани от заместник-кмета на Община Нова Загора Ивайло Енев, главен инспектор Иван Георгиев от РД ПБЗН Сливен и инспектор Апостол Апостолов от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Нова Загора. Макар и само в пети клас, учениците от двете училища показаха, че могат да се справят с поставените им задачи и дадоха най-доброто от себе си, за да победят. Късметът, обаче, се усмихна на ботевци, които надвиха своите съперници с 801:761 точки.

Наградите – купи, топки и грамоти, осигурени от Община Нова Загора, връчи главен инспектор Иван Георгиев. Той похвали младите пожарникари за достойното представяне и им пожела да бъдат все така борбени, смели, съобразителни и неустрашими, за да преодоляват с лекота с предизвикателствата на природата, бедствията и авариите.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев