Община Сливен

Сливенски театрали се завърнаха от Фестивала „Бургаски изгреви“-2018г. с първи места и редица грамоти

.........................................................
27.04.2018 / 15:31

Театър“Класика“-Сливен и театралите от сдружение "Блян эа романтика цветя и космос"-Сливен с първи места от „Бургаски изгреви“-2018г

С поредни отличия се завърнаха от XIV Международен театрален фестивал "Бургаски изгреви" театър „Класика“ към ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен с художествен ръководител Соня Келеведжиева.

Класиците завоюваха първото място в категория „Б“ с драмата „Пътеки на вярата“.

„Пътеки на вярата“ проследява пътя на „История славяноболгарская“- от манастира Хилендар и нейния създател Паисий до ръцете на първия й преписвач- поп Стойко Владиславов от с. Котел в сливенския Балкан. „Пътеки на вярата“ е драма за българското време, за корените на националното самосъзнание, за падението и славата, за слабостите и гордостта човешка, за силните български синове и дъщери, които превъзмогват себе си в името на българския род.

Сливенските театрали получиха осем грамоти за високи актьорски постижения и работа в екип, за авторски текст, за сценография, за хореография, музика и осветление.

Припомняме, че „Пътеки на вярата“ е драма в пет действия от Соня Келеведжиева. Режисурата е също на Соня Келеведжиева.

За сценографията и хореографията отговарят МВ&ДИЯ.

Музикалното оформление е дело на Калин Бутрачков,а художественото осветление на Иван Бакалов и Стефан Стайков.

В спектакъла звучат песни на Етно-ембиънт формация "ИСИХИЯ".

С първо място, категория „А“, от Фестивала „Бургаски изгреви“-2018г се завърнаха и младите театрали от театралният състав при сдружение "Блян эа романтика цветя и космос"-Сливен, с художествен ръководител Борислава Русева.

Със специална награда от журито за актьорски постижения беше отличена и малката актриса Димана Балулова- ученичка от четвърти клас за ролята на глигана Ганчо в пиесата "Страшни смешки, смешни страшки" от Недялко Йорданов.

Ния Лаэарова и и Соня Балканджиева изпълняваха ролите на глиганите Хули и Хулиганчо, а Ирена Янева - ролята на Бай Коста.

 

Да им пожелаем още много, много постижения, с които да се гордее Сливен!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев