Община Сливен

Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на областната администрация - Сливен

.........................................................
27.04.2018 / 15:24

Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на областната администрация. По време на посещението си той бе придружен от Олег Белов, отговарящ за търговско-икономическите въпроси в посолството.

Гостите се срещнаха със зам.областния управител Камен Костов и главния секретар в областната администрация Кирил Аврамов. Целта на визитата бе да се проучат възможностите за сътрудничество в различни сфери на икономическия и обществения живот между представителите на бизнеса, туризма и културата в двете страни. Посланик Воронкович прояви интерес към развитието на селското стопанство. В родината му този отрасъл, както и машиностроенето, е сред най-развитите, отбеляза той. Гражданите на Беларус познават летните и зимните ни курорти и близо 140 хиляди туристи годишно идват за почивка на море или планина. Близо 40 беларуски градове са побратимени и имат споразумения за приятелство и сътрудничество с градове в България.

Зам.областният управител Камен Костов и главният секретар Кирил Аврамов представиха икономиката на Сливенска област, в която и днес са водещи някои от традиционните отрасли, като текстила, селското стопанство, винопроизводството наред с машиностроенето, консервната и хранително-вкусовата промишленост. Гостите бяха запознати със спецификите на местната икономика в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, както и с културното наследство и туристическите обекти в четирите общини. Домакините и гостите се разделиха с пожелания за нови срещи и ползотворно сътрудничество.

Посланик Владимир Воронкович посещава Сливен, побратимения на беларуския Светлогорск град, за първи път. Повод за визитата му е участието на Беларус в Изложението по животновъдство, което официално ще бъде открито на 28 април. Освен с ръководния екип на областната администрация, в програмата на г-н Воронкович бяха предвидени срещи в Сливенската търговско-промишлена палата и с кмета на общината Стефан Радев.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев