Община Сливен

Сливен е домакин на Международна научно-приложна конференция по животновъдство

.........................................................
27.04.2018 / 15:21

Международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“ се провежда днес в Сливен. Във форума участват учени от България, Франция, Германия, Гърция, Македония, Чехия, Италия, Украйна, Молдова, Великобритания и Сърбия. За конференцията в Сливен е заместник- министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. „Имам честта от името на Министерството на земеделието и храните и от името на г-н Румен Порожанов да Ви приветствам с провеждането на днешния форум - за първи път съвместно изложение и научна конференция“, заяви при откриването на форума заместник- министърът. Кметът на Община Сливен Стефан Радев поздрави участниците на конференцията. „Нашата страна има вековни традиции в животновъдството. Нашият регион също е един от важните региони на картата на животновъдството в България. Последните десетилетия животновъдството измина труден път, но смятам, че намери вярната посока и вече е на правилните релси“, каза пред присъстващите кметът и допълни: Доставя ми огромно удоволствие, когато говоря с нашите изявени животновъди тук, в Сливен. Цифрите, които сега те коментират, допреди 15-20 години бяха мираж- и като производителност, и като качество на продукцията. Това е невъзможно без съвременната наука. Форуми като този са изключително важни за обмяната на опит и мнения, както и за контакти“, каза още Стефан Радев.

 

В Сливен са Андреа Росати- генерален секретар на Европейската федерация по животновъдни науки и председателят на Селскостопанската академия проф. Васил Николов, който е и модератор на един от четирите панела на конференцията. Останалите модератори са д-р Евгения Ачкаканова, проф. Мая Игнатова и проф. Георги Георгиев. С доклади се представят 31 лектори.

 

Научният форум е в рамките на Националното изложение по животновъдство Сливен 2018 г. То продължава утре, събота, 28 април 2018 г. с демонстрация на конна езда, дефиле на животни, пазар за фермери и награждаване на отличените животни.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев