Община Сливен

101 работни места ще бъдат разкрити в област Сливен от 1 юни

.........................................................
25.04.2018 / 09:20

101 работни места ще бъдат разкрити в общините в Сливенска област от 1 юни, за срок от шест месеца. Това гласи проектът за регионална програма за заетост, който ще бъде представен на социалния министър за одобрение.

Средствата, които отпуска държавата на Сливенска област за субсидираната заетост, възлизат на 375 324 лева. Целта е да се наемат безработни лица до 29 или над 50 години, трайно безработни, лица с физически затруднения, с ниска или без никаква степен на квалификация. Те ще получават по 3,07 лева почасово заплащане или по една минимална работна заплата месечно при пълен работен ден.

Средствата са разпределени според заявените от общините нужди. В община Сливен ще бъдат разкрити 44 места, на пълен работен ден, за общи работници по поддръжката на сгради в областния център и селата и 2 места за общи работници в трите дневни центъра. Размерът на финансовата помощ е 179 850 лева. Котел получава 69 435 лева за 18 работни места, като 10 от тях ще бъдат в селата, на пълен работен ден. Средствата за Твърдица са 58 175 лева за 15 места, 10 от които ще са в селата на общината. Единствено в община Нова Загора наетите лица ще работят на непълен, 6-часов работен ден. Ще бъдат усвоени 60 052 лева за 12 работни места в Нова Загора и 8 – в селата. Към областната администрация ще бъдат назначени двама общи работници за поддръжка на обекти, държавна собственост.

Проектът за регионална програма за заетост бе гласуван на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Заседанието се проведе под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова.

 

На снимките: Моменти от заседанието на Постоянната комисия по заетост.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев