Община Сливен

Продължават футболните турнири за малките населени места в община Нова Загора

------------------------------------
24.04.2018 / 08:12

На 21 април домакин на поредния от футболните турнири за малките населени места в общината беше новозагорското село Асеновец. За участие в надпреварата се явиха девет отбора от селата: Полско Пъдарево, Караново, Каменово, Асеновец, Новоселец, Коньово, Омарчево, Съдиево и Кортен. Те бяха посрещнати от кмета на с. Асеновец Димитрина Стефанова, която им пожела достойно представяне.

След теглене на жребий, отборите бяха разпределени в три групи по три тима. Футболните им изяви бяха следени с интерес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, заместник-кмета Светла Стоянова, кметове на населени места и множество почитатели на спортната игра. След оспорвано и майсторско надиграване, до полуфинали достигнаха футболистите на Полско Пъдарево, Омарчево, Коньово и Кортен.

В първата полуфинална среща на терена отново се срещнаха отборите на Полско Пъдарево и Омарчево. Футболистите на Омарчево надиграха категорично своя противник и срещата завърши при резултат 5:1. В другия полуфинал тимовете на Коньово и Кортен се оказаха равностойни противници, но кортенци надвиха с резултат 3:2. Финалът Омарчево – Кортен завърши с резултат 3:1, което изстреля футболистите на Омарчево към върха. Отличените отбори получиха своите награди от кметове на населени места. Окончателното класиране в съботния ден има следния вид:

 

1 Място – Омарчево,

 

2. Място – Кортен,

 

3. Място – Коньово,

 

4. Място – Полско Пъдарево,

 

5 Място – Асеновец,

 

6. Място – Караново,

 

7. Място – Каменово,

 

8. Място – Новоселец,

 

9. Място – Съдиево.

 

Следващият от турнирите за малките населени места ще се проведе на 28 април, когато домакин на срещите ще бъде с. Новоселец.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев