Община Сливен

Сливен и Твърдица са сред 52-те български общини, които могат да получат до 890 хил. лева за интеграция и образование на уязвими групи

.........................................................
23.04.2018 / 11:50

Сливен и Твърдица са сред 52-те български общини, които могат да получат до 890 хил. лева безвъзмездно европейско финансиране по процедурата „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“-Компонент 1. Средствата са по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщиха от Областния информационен център /ОИЦ/ на заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

Целта на процедурата е да се допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността. Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ дава възможност да се подпомогне интеграцията на маргинализираните групи на пазара на труда, както и да се подобри достъпа до социалните и здравните услуги. Специфичната цел на другата оперативна програма е да се окаже подкрепа за социално включване чрез осигуряване на достъп до образование и обучение.

Сливен и Твърдица са в списъка на одобрените за финансиране общини, след като са представили концепции за проектите си по процедурата. Самите проектни предложения трябва да са готови до 31 май.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев