Община Сливен

Михаил Георгиу е "Глас на Нова Загора" за 2018 година

________________________
21.04.2018 / 14:22

На 20 април едно дългоочаквано събитие събра любителите на хубавата народна и популярна песен в театралната зала на НЧ “Диньо П. Сивков - 1870“. За поредна година Община Нова Загора и ОШИ „Илия Аврамов“ предоставиха поле за изява на даровитите деца от родния ни край с организирането на Регионалния песенен конкурс „Глас на Нова Загора“. В тазгодишното издание на конкурса се включиха 48 индивидуални изпълнители и 11 камерни състава, които сътвориха един истински празник без предели, изпъстрен с много песни, музика и добро настроение. Техните изяви започнаха още в ранното утро на 20 април на сцената на ОШИ „Илия Аврамов“, където бе даден стартът на съревнованието. Неповторимото събитие беше официално открито от заместник-кмета Светла Стоянова и премина в една топла, празнична атмосфера, изпълнена с много емоции и любов. Първо на сцената се представиха участниците в категория „Народно пеене“, а след тях – в популярно, разделени в четири възрастови групи: предучилищна, до 3 клас, до 7 клас и до 12 клас. Лъчезарните и усмихнати участници бяха оценявани от компетентно жури в състав: Сашка Ченкова – преподавател в Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в гр. Котел, Надя Тончева – преподавател по „Поп и джаз пеене“ в Националното училище за музика и сценични изкуства "Христина Морфова" в гр. Стара Загора, Андония Спасова - директор на ОШИ „Илия Аврамов“ и Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ при Община Нова Загора. И тази година малките новозагорски таланти направиха конкурса неповторимо събитие, съчетало в себе си музиката и чистотата на детската душевност. Ентусиазираната публика подкрепи всички участници и със своите бурни аплодисменти ги накара да се почувстват като истински звезди под прожекторите.

От 18.00 ч. в театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ започна гала-концертът на отличените на първите места в отделните категории и възрастови групи. Озаряващите усмивки на децата, техните артистични изпълнения и звънки гласове, пренесоха зрителите в техния свят на мечти, изпълнен с пъстроцветна дъга, дъх на лято и много весели игри. Първи своите награди получиха най-малките участници. Те им бяха поднесени от народния представител в 44-то Народно събрание г-жа Галя Захариева, под чийто патронаж се провежда ежегодно културната проява. По традиция тя връчи още една специална награда - едногодишна стипендия за обучение в ОШИ „Илия Аврамов“. Неин горд притежател тази година е лъчезарната и талантлива Никол Иванова от ДГ "Слънчице".

Отличията във втора, трета и четвърта възрастова група връчиха председателят на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ Георги Николов, Станимира Кънчева и Андония Спасова. Организаторите на проявата отличиха с диплом и всички преподаватели на даровитите изпълнители, които им помагат да се развият и откроят, разкривайки им най-добрите образци на народното и поп пеене. Преди кулминацията на вечерта заместник-кметът Светла Стоянова изказа специална благодарност на организаторите на конкурса и подари красив букет с цветя на Андония Спасова, директор на ОШИ „Илия Аврамов“, след което всички затаиха дъх в очакване на името на победителя. Г-жа Стоянова с вълнение обяви, че носител на престижното звание „Глас на Нова Загора – 2018“ е Михаил Георгиу от клас „Поп пеене“ при ОШИ „Илия Аврамов“. Със заповед на кмета Николай Грозев той е отличен с Почетен плакет със знака на Община Нова Загора. В края на концерта развълнуваният победител отправи своя специален поздрав към новозагорската публика.

Още снимки от новината

____________________________
____________________________
____________________________

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев