Община Сливен

В Сливен представиха литературния сборник на Дора Илиева „Сълза и вино“

.........................................................
19.04.2018 / 20:26

На 19 април, в Сливенската Областна управа се състоя представяне на книгата на Дора Илиева „Сълза и вино“. Тя включва 82 стихотворения, 8 есета и 44 поетични миниатюри. Сборникът е една забавна и слънчева книга, не претендира за изчерпателност, а повече за жанрова и тематична представителност и устойчивост.

Залата събра много почитатели на литературата, поети, литературни критици и граждани. Сред присъстващите бяха представители от Съюза на демократичните жени в Сливен, председателя на облатната организация на пенсионерите в Сливен, Пенка Симеонова, председателя на фондация „Земя и хора“ Жана Илиева, Валентина Димитрова, Нина Борова и др.

Книгата бе представена от журналиста Петко Петков.

Стиховете на поетесата трогнаха публиката. Те бяха прочетени от зам.-областния управител на Сливен, Димитринка Петкова и ученици от Хуманитарната гимназия.

Дора Илиева благодари на всички, че днес са дошли да уважат премиерното представяне на книгата. За сборника говориха Николай Домусчиев, Иванка Калайджиева, Валентина Димитрова, Нина Борова, Мария Добрева, която се изказа от името на учителя и журналист Петър Добрев.

Мероприятието завърши с много благодарности и цветя.

 

Текст и снимки: Станимир Петков

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев