Община Сливен

Представителна изява по проект "Твоят час" се проведе в ОУ "Юрий Гагарин"

------------------------------------
19.04.2018 / 20:02

На 16.04.2018 г. в ОУ „Юрий Гагарин” се проведе представителна изява по проект „Твоят час“ на групите „Цветове и багри в българските фолклорни носии“ с ръководител Станка Колева, „Свят и ритъм“ с ръководител Любомира Динева и „Български празници“ с ръководител Лиляна Козарова.

Изявата уважиха Димка Илиева – автор на книгата „Най-ръкоделният град – Сливен“, с дългогодишен опит на уредник в РИМ – Сливен (отдел „Етнография“), група за автентичен фолклор - село Глушник, представител от Дружеството на художниците – Сливен, Анета Жечева, заместник-директор по учебната дейност, учители и ученици от училището.

Учениците от V-VII клас подготвиха изложба от икони, макет на християнски храм и нестинарка, ръкоделни изделия от приложното изкуство, а учениците от IV клас - кукерски маски и кукли в народни носии от различни фолклорни области.

Аудиторията се запозна с българските празници чрез интересни видеоматериали. Гостите от село Глушник изпълниха специален магически танц. Госпожа Димка Илиева представи изделия на сливенската текстилната индустрия и оръжейно производство.

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев