Община Сливен

Забележителна музикална вечер с DJ Борис Беленски и вечните бг поп и рок хитове

------------------------------------
19.04.2018 / 15:02

Утре вечер известният на сливенската общественост DJ Борис Беленски прави забележително бг парти с легендарни бг поп и рок парчета в комплекс „Св. Никола“ в града. Това съобщи за „Наблюдател“ самият Беленски.

„Вечер на българската музика, в която стъпка по стъпка ще проследим развитието на бг поп и рок музиката, поставяща своето начало от края на 50 –те години на миналия век до наши дни. С други думи почитателите на този жанр, отделили време в петък вечер, ще се насладят на най- популярните бг хитове отпреди и досега. Обобщено казано с песните на Леа Иванова до Милена и от Бъндараците до Б.Т.Р.“, поясни DJ Беленски.

Също така в петък вечер той ще припомни защо години наред тази музика е наричана естрадна вместо поп и рок, и съответно изпълнителите - естрадни.

Идеята да посвети вечер на бг хитовете се родила през месец февруари тази година. Беленски избира 20-ти април. Както знаете, на 10 април почина големият композитор Тончо Русев, а той е роден на 20 април 1932г .Утре той щеше да навърши 86 години. Тончо Русев остави след себе си над 1000 от най-обичаните български песни. Беленски е подготвил специално място в програмата с неговите хитове.

Място на събитието: Комплекс „Св.Никола“, гр. Сливен. Начало: 19.30 часа.

 

Aлександра Иванова

"Наблюдател бг"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев