Община Сливен

Основно училище "Панайот Хитов" в Сливен откри своя библиотека

------------------------------------
18.04.2018 / 14:45

Основно училище "Панайот Хитов" в Сливен откри своя библиотека. Гост на празника бе зам.областният управител Димитринка Петкова. "Няма нищо по-хубаво от добрата и мъдра книга", каза Петкова и подари на децата от името на областната администрация "Атлас на света" - богато илюстровано издание, с много информация за планетата и континентите.

Учебното заведение е имало в миналото училищна библиотека, която се е намирала в малка стая, с недобре съхраняван книжен фонд и не е била използвана пълноценно. Новата библиотека се намира в голямо помещение на втория етаж. Купени са нови мебели, подходящи за четене и занимания, поставена е интерактивна дъска, има два компютъра и мултимедия. За попълването на книжния фонд училището е организирало две акции с участието на самите деца и техните преподаватели. По стелажите са подредени книги на българските класици, чуждоезикови речници, литература на английски език, преводна литература на световните образци, енциклопедии. Оформени са различни кътове, според интересите на бъдещите посетители. "Нашето желание бе да създадем такава библиотека, която да не предлага само задължителните в програмата за изучаване книги. Постарахме се да оформим място, където да могат да се събират повече деца и да общуват с книгите. Библиотеката ще се използва и от екипите за личностна подкрепа на 15-те деца със специални образователни потребности, които учат при нас", каза директорката Петя Танева.

Лентата на новата придобивка бе прерязана от директорката, зам.областният управител Димитринка Петкова и зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Деца от началния етап изнесоха музикална програма, имаше и интерпретация на народна приказка.

В ремонта на помещението за библиотеката са инвестирани над 2000 лева, собствени средства. В ОУ "П.Хитов" учат близо 230 деца от първи до седми клас. Учителка по български език и литература ще изпълнява и длъжността на библиотекар. За обогатяването на все още скромния книжен фонд учебното заведение се надява на спомоществователи.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев