Община Сливен

В Нова Загора бе открита изложба на младия художник Стилян Йотов

------------------------------------
18.04.2018 / 13:09

Една различна изложба, огледало на днешното съвремие, разкриваща по свой собствен начин проблемите в нашето общество, имаха възможността да разгледат любителите на изобразителното изкуство в новозагорската художествена галерия „Руси Карабиберов“. На 17 април, в присъствието на началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева, изкуствоведа проф. Марин Добрев - директор на Художествената галерия в Стара Загора и множество граждани, експозицията беше официално открита. Уредникът на галерията Иван Стоянов представи пред публиката младия автор Стилян Йотов, завършил магистърска степен "Стенопис" в Националната художествена академия през 2015 година.

Творчеството на талантливия художник бе представено от проф. Марин Добрев, който му пожела да продължава да се развива и отстоява своята позиция в света на изкуството. От своя страна авторът Стилян Йотов изказа благодарност на организаторите на изложбата „Между Севера и Юга: Нова Загора“ и разкри, че тя се състои от две части.

Първата е открита официално през месец март в ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, а втората тук в новозагорската галерия.

„Произведенията отразяват различни обществени проблеми, моменти от историята, познати образи“ - допълни авторът.

Началникът на отдел „Култура“ Станимира Кънчева подари на младия творец цвете с пожелание да намери още много почитатели на своето творчество. Уредникът Иван Стоянов използва приятния повод, за да връчи награда на децата от Студио „Дъга“, отличени на XIV Международен конкурс за изобразителни изкуства „Цветовете на есента“ Липова 2017, Румъния.

Първа награда получиха: Габриела Динева, Атанаска Митева и Тонка Костова.

С втора награда бяха отличени: Искрен Кралев и Габриела Младенова.

Почетен диплом беше връчен на: София Таукчиева, Елица Колева, Денислав Стоянов, Ивелина Колева, Ема Вълчева, Карина Велинова, Станимира Желева и Анастасия Цветкова.

За всички, които искат да се докоснат до съвременното творчество на Стилян Йотов, изложбата ще остане на разположение за посетителите и ценителите на изобразителното изкуство до 29 май.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев