Община Сливен

Отлично представяне на момичетата от новозагорския Клуб по борба

------------------------------------
17.04.2018 / 15:16

С множество награди се завърнаха младите състезателки от Клуб по борба „Загорец“ Нова Загора от провелото се на 13-14 април Републиканско държавно лично-отборно първенство по борба за момичета в гр. Бургас. Шест от седемте ни участнички успяха да окичат гърдите си с медали и да прославят името на родния си клуб и град.

Три от борбените ни момичета са дебютантки и за първи път стъпват на тепиха на такова престижно състезание. Въпреки че тренират само от шест месеца, седмокласничките: Теодора Иванова - кат. до 46 кг.; Божидара Йоргова - кат. до 70 кг. и Михаела Живкова - кат. до 50 кг., дават всичко от себе си и се представят много добре, като се класират съответно на второ, първо и седмо място. С най-голям тренировъчен стаж, от съотборничките си, е единствено Мима Танева - кат. до 54 кг, която завоюва сребърен медал.

Достойно се представиха Ванеса Георгиева - кат. до 58 кг. и Яна Танева - кат. до 46 кг., които се изкачиха на първо и второ призово място.

Треньорът им Пеньо Сурчев сподели, че се чувства горд с постиженията им, защото за краткото време в Клуба те показват своя потенциал на бъдещи победителки и с желязна воля и дисциплина успяват да постигнат много добри резултати. „Вярвах, че ще спечелим медали, но спортните им изяви при тази жестока конкуренция надминаха очакванията ми.“ – каза още той. След постигнатите резултати новозагорският отбор по борба „Загорец“ триумфира на престижното второ място на Републиканското първенство, след представителките на клуб „Левски“ от гр. София.

За нашите борбени момичета предстоят дни на кратък отдих, които ще се редуват с усилени тренировки, защото ги очакват още няколко турнири по борба в страната. Големи надежди техният треньор Пеньо Сурчев възлага на две от състезателките - Мима Танева и Дияна Павлова - кат. до 46 кг., които ще представят България на Европейското първенство в Унгария на 15 юни. Община Нова Загора изказва сърдечни благодарности на възпитаничките на Клуб по борба „Загорец“ за постигнатите успехи, като им пожелава още по-големи победи и достойно представяне и в бъдеще.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев