Община Сливен

Открит бе Петия международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“. Областният управител Божурски поздрави участниците в него

------------------------------------
17.04.2018 / 16:12

Петият международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ беше открит днес в Държавен куклен театър- Сливен.

„Светът на изкуството е по-красивата страна на живота. Всички Вие създавате всеки ден онази магия, в която чрез сълзи и смях се пречистват душите.“ Това заяви по време на откриването заместник- кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Тя пожела на гостите и домакините вдъхновение, любов и успехи- и на сцената, и в живота.

Артистичният директор на фестивала Ефимия Павлова даде официалния старт на събитието. Последва постановката Дракон“ по Евгений Шварц на ДКТ- Сливен, която обра овациите на малките и на големите зрители.

Официалното откриване беше предшествано от „Концертът на куклите“ на Куклен театър „МАЛЕ-МАЛЕ“, София.

Тазгодишното издание на фестивала има гости от Швеция, Турция, Унгария и театри от страната.

Фестивалът продължава до 19 април и е под патронажа на кмета на Община Сливен Стефан Радев. ДКТ- Сливен е негов организатор със съдействието на Община Сливен и Министерството на културата. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Общински фонд „Култура“. Партньори са Областна администрация- Сливен, Национална художествена академия, Регионално управление на образованието, РБ „Сава Доброплодни“, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и Регионален исторически музей.

 

"Международният фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" е единственият фестивал в България, организиран от куклен театър, който показва продукция не само на театралното, но и на други видове изкуства. Той дава възможност за изява на творци от страната и чужбина и доставя истинско удоволствие, както за познавачи, така и за широката публика. И деца, и възрастни отново ще бъдат омагьосани от таланта на Вас, участниците. А благодарение на Вас, организаторите, Сливен отново ще се превърне в малка, нестандартна празнична сцена, за която ще се говори много", това се казва в поздравителен адрес на областния управител Чавдар Божурски до артистичния директор на фестивала Ефимия Павлова, участниците и организаторите.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев