Община Сливен

Горският надзирател Юсеин Шакиров с шокиращ разказ за случващото се в горите

.........................................................
17.04.2018 / 10:03

Ето какво е написал във Фейсбук надзирателят Шакиров:

През м. март задържаната от нас дървесина е 15 кубика дърва за огрев, без документи и немаркирана. Задържан бе и нарушител за 24 часа, който удари наш колега.

Същият бе освободен от ареста и още на другия ден го видяхме с репортер от Нова телевизия в гората с моторен трион. И извършената проверка констатира ,че за една седмица са отсечени и транспортирани 80 кубика дърва!

В друг случай след сигнал на граждани проверихме отдели в държавен горски фонд. Бяха констатирани нарушения за дървета, които нямаха задължителната КГМ. На нарушителя сме му съставяли над 50 акта през годините и съм го залавял няколко пъти ,че спи в гората и се изхранва от незаконен добив на дървесина.

В един от случаите същият ме удари с брадва при задържането, а във втория с брат си и още две лица тръгнаха да ме плашат с работещ моторен трион. След като изпразних цял пълнител с патрони във въздуха, лицата имаха наглостта да ми отнемат и служебното оръжие.

С този човек поне 7,8 пъти съм изпадал в такива ситуации, много е агресивен и от неприятните срещи с него имам два белега ,които ще ми останат доживот. За тези си деяния лицето бе осъден ефективно два пъти и лежа в затвора веднаж една година и втори път две.

В един от случаите почина наш колега.

При транспортирането на задържаните дърва с камион към горското се обърнахме, защото терена бе страшно лош и дърветата покрай пътя бяха отсечени, та камионът падна в дерето. Самият аз оцелях като по чудо и се отървах само със счупване на ръка и прешлен на кръста, и бях в болнични цяла година. На същото лице само преди година му задържахме около 60 кубика незаконно отсечена дървесина без документи и без задължителните марки. Жалкото е, че същият живее в незаконна къща в гората над пречиствателната станция вече 30 години.

В друга проверка в едно ДГС пък констатирахме липси на 140 кубика дърва за огрев, за което нашите колеги ще си носят отговорността. Искам още да благодаря на гражданите ,които са бдителни, съдействат ни и проявяват гражданска отговорност.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев