Община Сливен

Тенис клуб - Нова Загора продължава безплатното обучение на деца до 12 г. Проведе се и турнир по тенис за деца до 8 г.

------------------------------------
16.04.2018 / 15:35

"Тенис клуб-Нова Загора", с подкрепата на Община Нова Загора, продължава безплатното обучение по тенис за деца до 12 г. по Програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време“.

По този начин подрастващите могат да се насочат към полезни за здравето и физиката занимания през свободното си време. Програмата има две направления - „Начално обучение по вид спорт” и „Спортни занимания през ваканциите”.

Чрез тях децата придобиват умения и навици за практикуване на избрания от тях спорт чрез безплатен достъп до подходяща база при квалифицирани специалисти и им се осигурява избор да участват в безплатни тренировки по тенис през ваканционните дни – зимна, пролетна и лятна ваканция.

Повече информация относно включването на Вашите деца в Програмата на ММС можете да получите на тел. 0887 500 550 или на кортовете на тенис клуба.

 

На 15.04.2018 г., при хубаво време и отлична организация, се проведе Регионалният тенис турнир за момичета и момчета до 8 г. от календара на Българската федерация по тенис. В него взеха участие деца от седем клуба от цялата страна. Спортните срещи бяха изпълнени с много емоции и вълнения.

Всички участници се представиха достойно и доставиха радост на своите почитатели с класната си игра. При момчетата първи се класира Иво Найденов от ТК „Габрово", а второто почетно място зае Христо Христов от ТК „Нова Загора“. При момичетата победителка стана Мая Мичева от ТК „Виа тенис стар“ София, която успя да надделее над съперничката си Мартина Маринова от ТК „Авеню“ Бургас.

За всички участници, класирали се до четвърто място, бяха осигурени награди от Община Нова Загора.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев