Община Сливен

Стартира петото издание на Международния фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" - Сливен 2018

.........................................................
11.04.2018 / 09:35

Заповядайте на 13 април 2018 г. /петък/, в 11.00 часа, в салона на Куклен театър – Сливен, за да Ви представим програмата и участниците в V Международен фестивал на изкуствата МАГИЯТА НА ВЯТЪРА 2018!

Директорът на ДКТ-Сливен Ефимия Павлова, шведските творци Стаффан и Енид Бьорклунд и режисьорът Петър Тодоров ще разкажат за артпроявите включени във фестивала, както и за съвместния проект на ДКТ-Сливен, Театър „Стафан Бьорклунд”, Швеция и Център за изкуства „За Родопите”, Бостина.

От 17 до 19 април в град Сливен за пети път ще се срещнат и покажат творчеството си изявени артисти от цял свят. Фестивалът се организира от Държавен Куклен Театър-Сливен, със съдействието на Министерството на културата и Община Сливен, под патронажа на кмета на община Сливен г-н Стефан Радев.

Програмата на фестивала е наситена с интересни арт прояви на родни и чужди творци , сред които от Швеция, Турция, Унгария, България и др. Проявите ще се състоят на сцените ДКТ – Сливен, Зала - Сливен , Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, НХГ „Димитър Добрович“ и различни открити пространства в града.

Официалното откриване на „Магията на вятъра” 2018 ще се състои на 17.04.2018г. от 10:00 ч. на ларгото пред кукления театър, а ден преди това – на 16.04., от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен, домакините ще представят премиерата на най-новия си спектакъла МАЛКИ ИСТОРИИ ЗА ЛЮБОВТА.

В програмата са предвидени спектакли както за най- малките зрители, така и за възрастната аудитория. За ценителите на изкуствата ще има и улични представления, шоута, изложби и концерти, които ще бъдат реализирани на различни открити пространства в града.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев