Община Сливен

Областният управител Чавдар Божурски изказа благодарност на две сестри, намерили и върнали скъпи вещи

...
10.04.2018 / 16:03

Областният управител Чавдар Божурски се срещна със сестрите Зорка и Христина Йорданови от кв.“Надежда“ в Сливен. На 30 март двете намериха на улицата в кв.“Даме Груев“ чужд фотоапарат и таблет и ги предадоха в полицията. Чрез служителите в кварталния полицейски участък скъпите вещи на стойност близо 1300 лева бяха върнати на собственика.

Срещата с двете сестри се състоя на 10 април в Центъра за административно обслужване в квартала. Неин домакин бе кметският наместник Диана Делчева. Областният управител връчи благодарствени адреси на Зорка и Христина и им подари таблети. „Честни постъпки като вашата трябва да бъдат уважавани от обществото“, заяви Чавдар Божурски. „Не сме научени да посягаме на чуждото. Чуждите неща няма да донесат нищо добро“, каза Зорка. Тя е на 20 години, семейна, майка на две деца на 2 и на 4 години. В момента продължава образованието си в самостоятелна форма на обучение и е десетокласничка. Сестра й Христина е на 17 години, също е семейна. Завършила е осми клас и има намерение също да продължи образованието си. Съпрузите и на двете момичета работят.

След срещата областният управител посети полицейския участък в кв.“Надежда“. Началник на участъка е ст.инспектор Пламен Димитров. Пред служителите Чавдар Божурски изказа задоволство от работата им с местната общност, в резултат на което достойни постъпки, като тази на двете момичета, добиват заслужена публичност.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев