Община Сливен

Специализирана полицейска операция „Пешеходна пътека“ ще се проведе в Сливен

.........................................................
10.04.2018 / 11:46

Специализирана полицейска операция „Пешеходна пътека“ ще се проведе в Сливен, е съобщил пред Радио „Фокус“ – Сливен началникът на Районното управление на полицията в Сливен главен инспектор Димитър Кикьов.

Операцията ще се състои първоначално на територията на град Сливен, а после и в останалите общински центрове в областта. Операцията е предизвикана от увеличения брой инциденти именно на пешеходни пътеки. Често те са предизвикани от самите пешеходци, които пресичат неправилно или излизащи внезапно на пътното платно, посочи Кикьов.

Другата причина са водачите, които не осигуряват предимство на пешеходните пътеки. В различни часове на различни пътни участъци ще има засилено полицейско присъствие и нарушителите ще бъдат санкционирани. Кикьов припомни, че когато не се осигури предимство и се застраши живот на участник в движението се стига и до отнемане на шофьорска книжка. Ако не е създадена опасност за живота, санкцията е само парична. На неправилно пресичащите пешеходци също се налагат наказания – глоба от 20 лв. с фиш или акт.

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев