Община Сливен

На 1 април ще се проведе благотворителен базар за закупуване на съоръжения в двора на детска ясла №3 в Сливен

------------------------------------
30.03.2018 / 11:47

Проектът „Игра на открито-здраве за децата” на Детска ясла №3 продължава. Продължават и благотворителните инициативи за събиране на нужните средства за купуването на ударопоглъщаща настилка и нови съоръжения за игра в двора на яслата. Нужната сума за реализирането на крайната цел по проекта е 2100 лв., от които са събрани над 1500 лв.

Средствата са набрани по време на няколко благотворителни събития: Коледен базар, организиран от колектива на детската ясла, на който са продавани сувенири и изделия, изработени ръчно от възпитаниците на яслата, с помощта на техните родители и възпитатели; базари, свързани с Баба Марта и Първа пролет, на които бяха продавани красиви мартенички и сувенири. Верига супермаркети „Мерканто” също се включи в кампанията, като осигури пространство в някои от своите магазини за продажба на изделия. В благотворителна продажба по време на базарите бяха пуснати и книги на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, дарени специално за каузата. От последните благотворителни базари, които се проведоха на 17 и 24 март в Сити център, са събрани 129 лева.

На 1 април 2018 г. ще се проведе нов благотворителен базар, свързан с кампанията. Той ще бъде отворен в 11 часа, на входа на Градската градина, и ще бъде част от Фестивала на здравето, организиран от Младежки общински съвет-Сливен.

Всеки, който има желание да дари средства, може да го направи и на платформата общността.com, където има подробна информация за проекта.

Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” подкрепя акцията на детското заведение. Фондът осигурява и материали за изработването на изделията, които участват в различните благотворителни акции. ОДФ осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев