Община Сливен

Камери в селата Гавраилово, Самуилово и Крушаре следят за спазване на обществения ред

------------------------------------
30.03.2018 / 11:41

Тази седмица приключиха срещите на началника на Участък „Запад” старши инспектор Борис Борисов с кметовете на населените места в обслужваната територия. Срещите се провеждат по места от края на месец февруари и целят да запознаят обществеността с дейността на РУ-Сливен и участъка през изминалата 2017 година, както и да се набележат предстоящите действия. Основни теми в разговорите са средата за сигурност, пътната безопасност и информираността на населението относно предпазването от кражби и различните видове измами.

Особено внимание е отделено на възможностите за поставяне на видеонаблюдение в селата. Общинската администрация в Сливен е съдействала за поставяне на камери, които да следят за спазване на обществения ред и евентуални престъпни посегателства, в селата Гавраилово, Самуилово и Крушаре. Обсъдена е нуждата от изграждането на видеонаблюдение и в други села в региона, като местата, на които следва да бъдат поставени камерите, са консултирани с ръководството на РУ-Сливен и участък „Запад”. Това е съобразено с анализите на криминогенната обстановка и конкретните особености на съответния район. Видеонаблюдението и неговата ефективността са приоритет в съвместната работа на полиция и местна власт.

Засегнати са въпроси, относно пътната безопасност, като нуждата от изграждане на изкуствени неравности, поставянето на пътни знаци, освежаване на пътната маркировка и други.

Обсъдени са проблеми от местен характер, свързани с липса на осветителни тела, бездомни кучета, безпризорното пускане на животни в части градини и други.

Отчетено е доброто взаимодействие между кметовете и ръководството на РУ-Сливен, както и ефективността от работата на нощните патрули, полицейските инспектори и криминалистите.

Участък „Запад” обслужва район, включващ 32 села, от които 9 планински, град Кермен, квартал „Речица” , четири вилните зони, курортното селище „Сливенски минерални бани” и селище „Качулка”. През 2017 година в участъка са регистрирани 107 престъпления. От анализа за дейността през изминалата година се отчита запазване на високото ниво на разкриваемост, което е 63,8%, през 2016 е отчетена 62% разкриваемост. Приоритети в предстоящата работа на участък „Запад” са дейностите по противодействие и превенция на престъпленията срещу собствеността, пресичане на незаконната търговия с черни и цветни метали, опазване на селскостопанската продукция и завишен контрол по отношение на пътната безопасност. От началото на тази година е създадена организация за присъствие на нощни полицейски патрули във всички 32 села от обслужваната територия.

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев