Община Сливен

Съдът постанови арест за обвинен в убийство и за друг, извършил обир и блудство

------------------------------------
28.03.2018 / 15:58

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Тодор Я.(на 61г.). Той е обвинен за това, че на 20/21.03.2018г. в с. Сотиря, общ. Сливен, умишлено умъртвил Петър И. от същото населено място – престъпление по чл.115 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Тодор Я. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Тодор Я. може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Тодор Я.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

 

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Георги И. (на 31г., от с. Градец, обл. Сливен). Той е обвинен за това, че на 26.03.2018г. в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи (на обща стойност 65 лв.) от владението на 60-годишна жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Георги И. е обвинен и за това, че на същата дата в гр. Сливен, чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление от отношение на същата пострадала жена – престъпление по чл.150, ал.1 от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Георги И. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Георги И. може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Георги И.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев