Община Сливен

Нова Загора в плен на магията на Мелпомена със седмото издание на Ученически театрален фестивал „Арлекин”

.........................................................
28.03.2018 / 10:04

За пореден път в дните от 27 до 30 март новозагорската публика ще остане в плен на магията на Мелпомена със седмото издание на Ученически театрален фестивал „Арлекин, Нова Загора 2018“, организиран от Община Нова Загора и СУ „Христо Ботев“. Театърът е като първите цветя през пролетта, издържали тежестта на снега, пробивайки си път през преспите, за да радват с красотата си околния свят и да ни карат да мислим и да търсим през смях и сълзи своя път и посока.

На новозагорска сцена тази година ще се изявят 20 театрални формации, които ще повдигнат завесата и ще ни потопят в приятната омая на емоциите. С даровитата си ентусиазирана игра децата от Велинград, Разград, Сопот, Септември, Стара Загора, Съединение, Сливен, Кърджали, Твърдица, Харманли, с. Съдиево, общ. Нова Загора и град Нова Загора ще запалят онази искрица в нашето съзнание, която без съмнение ще прерасне в сгряващ пламък за цял живот.

Официалното откриване на Седмия ученически театрален фестивал „Арлекин, Нова Загора 2018“ се състоя от 18.00 часа в театър „Минко Балкански“. Честта и удоволствието да поздрави участниците в културната проява имаше заместник-кметът Светла Стоянова.

„Вярвам в доброто бъдеще на Ученическия театрален фестивал „Арлекин”, в неговата жизненост, която всички Вие поддържате с талант и воля. Продължавайте да пълните театралните салони с качествени постановки и прекрасните си изпълнения и Ви пожелавам здраве, вдъхновение, любов и успехи както на сцената, така и в живота!“. С думи на благодарност към театралите се обърна и директорът на СУ „Христо Ботев“ Бойка Няголова.

През първия ден новозагорската публика се срещна с героите от „Ветрената мелница“ на Елин Пелин, които ни представиха Театралният състав „Театърът и децата“ от гр. Съединение.

Зрителите съпреживяха отново разпита на легендарния Васил Левски, в чиято роля успешно се превъплътиха децата от Клуб „Млади възрожденци“ с. Съдиево, общ. Нова Загора, а финал на първия ден от фестивала, поставиха актьорите на „Театрално ателие „Мигчета” при СУ „Христо Ботев” гр. Нова Загора с „Приказка за принцеса Аврора, нейните лели и куп други феи” по произведението „Спящата красавица” на Ами Тола.

Талантливите актьори пренесоха публиката в един изпълнен с вълшебства приказен свят, който ги очарова и заплени с красотата си, своята непосредственост, богатство и емоционалност и ги понесе неудържимо на крилете на въображението, разкривайки им по атрактивен начин един от най-важните житейски уроци, че доброто винаги побеждава.

Запомнящите се мигове с театралната магия ще продължат до 30 март, като почитателите на сценичното изкуство ще могат да видят постановки по Чудомир, Оскар Уайлд, Ст. Костов, Иво Брешан др. В знак на благодарност за прекрасните изпълнения даровитите малки театрали ще получат от Община Нова Загора грамоти и сувенири.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев