Община Сливен

Мила Колева от ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в състезанието по правопис на английски език "Spelling Bee"

------------------------------------
26.03.2018 / 13:15

Мила Николаева Колева от 7. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. Това и дава право да участва в националния кръг на състезанието в гр. София.

Състезанието се проведе на 24 март 2018 г. в СУ „Константин Константинов“ в гр. Сливен. В него участваха над 50 ученици от Пирне, Тополица, Бургас, Карнобат, Нова Загора, Сливен, Шивачево, Айтос, Гурково, Ямбол, Енина и Ягода.

До този кръг достигнаха ученици, които са заели първо и второ място на училищните кръгове. Те се състезаваха в две групи – на заелите първо място и на заелите второ място. От първата група се излъчват двама финалисти за националния кръг в София, а от втората група – един финалист. Мила зае първо място в първа група и така придоби право да участва в националното състезание. Съвсем малко не достигна и на другия представител на гимназията Симона Белчева, също от 7. клас, да се пребори за участие в националния кръг. Симона остана втора във втора група, но остави отлични впечатления.

Мила се класира за финал на състезанието за втора поредна година. Неин учител по английски език в гимназията е Галина Перфанова.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев