Община Сливен

Община Сливен се присъединява днес към инициативата "Часът на Земята"

------------------------------------
24.03.2018 / 10:35

От 20:30 часа Община Сливен ще се присъедини към инициативата „Часът на Земята“ като бъде загасено художественото осветление на Късно античната и средновековна крепост „Туида“ и на сградите на Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Художествена гимназия „Димитър Добрович“, Съдебна палата, Административен съд- Сливен, Куклен театър – Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.

Провежда се винаги в последната събота на март от 20,30 до 21,30 ч. Тази година Часът на Земята е на 24 март.

Мотото на Часа на Земята в България тази година е: Свържи се с природата. Повече информация за Часа на Земята 2018 има тук.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата израства в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев