Община Сливен

За Първа пролет подрязаха наследника на Стария бряст и засадиха още един

...............
22.03.2018 / 19:15

Снеговалежът за Първа пролет тази сутрин не успя да изплаши ентусиастите в Сливен, решили на всяка цена един от символите на града –Стария бряст да пребъде чрез поколението си.

 

За Първа пролет беше направено символично подрязване на наследника на Стария бряст, посаден по инициатива на Стефан Стефанов- председател на фондация „Стария бряст“ в градинката до общината.

 

Подрязването извърши директорът на ДГС-Сливен Димо Димов. В инициативата взеха участие още директорката на ПП „Сините камъни“ Ирина Петрова, управителят на ВиК-Сливен Севдалин Рашев, директорите на РДГ-Сливен Мирослав Маринов и на ДГС-Твърдица - Коста Ашламов, адвокатка Магдалена Данчева с новото си сдружение „Бригада „Нова градина"“.

 

Стефан Стефанов припомни, че дръвчето е едва на 3 години и е оцеляло по чудо, след като още на третия ден след засаждането, върхът му е бил прекършен от вандали. Това е наложило поставяне на охранителна камера.

 

„ С днешната инициатива целим да съхраним поколението на Стария бряст. Празнуваме абитуриентския му бал и нека то расте и пребъде. „, каза Стефанов.

 

Председателят на фондацията честити още на сливналии първата снежна пролет, а на португалците- победата в Европейско дърво на годината-2018 с най- голямото корково дърво в света.

 

Оттам тайфата директори и съмишленици се отправиха в градинката пред ППМГ „Добри Чинтулов“. Там на свой ред по инициатива на адвокатката Магдалена Данчева и нейното най- ново сдружение Бригада „Нова градина“ засадиха още един бряст.

 

Aдвокат Данчева лично се е включила със залесяването и разкрасяването на градинката, както и с поставянето на нови пейки. Пейките са с интересен дизайн, всяка отделна дъска е с форма в краищата на подострен молив. И трите пейки са във веселите тонове на дъгата.

 

Градинката е оформена по идея на ППМГ“Добри Чинтулов“ и е получила подкрепата на Община Сливен, Общинско предприятие „Озеленяване“, ДГС - Сливен, ВиК - Сливен, фондация „Старият бряст“, фирма „Билдинг“ и Обществения съвет към гимназията.

 

Днес елитното школо отбелязва своя патронен празник. Сред специалните гости бяха и зам.кметът на общината Пепа Чиликова, директорката на ОП „Озеленяване“ Веселина Казакова и други.

 

Магдалена Данчева символично беше събрала фасовете от градинката пред школото като апел към учениците, да изхвърлят отпадъците в поставените за целта съдове. И не само учениците…

 

Честита първа пролет. Дано това, което днешните ентусиазирани представители на различни институции и сдружения направиха, бъде оценено по достойнство от гражданите и опазено./Наблюдател.бг

 

Още снимки от новината

...............
...............
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
...............

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев