Община Сливен

Поредна световна титла на младата спортна надежда от Нова Загора Карина Петкова

.........................................................
21.03.2018 / 12:39

Нова Загора отново ликува. Повод за това е поредната титла на младата ни спортна надежда Карина Петкова, възпитаник на СК „Pride and Glory”. За втора година нашето момиче разби конкуренцията в Тайланд, родината на спорта Муай Тай, като развя гордо българския флаг и окичи гърдите си със златен медал.

Едва на 16 години, даровитата ни спортистка има множество титли зад гърба си: тя е световен и европейски шампион по Муай Тай, многократен държавен шампион по кикбокс във всички стилове и др.

Тази година заедно с представители на националния ни отбор на 9 март, Карина Петкова отново се изправя на ринга в Тайланд. Спокойна и концентрирана, тя уверено сразява в три срещи своите противници от Бразилия, Киргизстан и Узбекистан и доказва, че може успешно да се конкурира и с най-големите сили.

„Мъжкото“ ни момиче успешно разбива стереотипа, че бойните спортове не са подходящи за жени. В убийствената конкуренция, тя показва желязна дисциплина, хладнокръвие и бързина. Вярата й в солидната подготовка и силното й желание за изява й помагат в нелекия път към успеха. На 16 година тя е вече двукратен шампион по Муай Тай, като нейните качества и отлична тренировка са признати даже в сърцето на родината на този спорт.

Община Нова Загора изказва сърдечни благодарности на младата ни спортна надежда и нейния треньор Иван Иванов за поредния й грандиозен успех, като изразява своята увереност, че това е само началото на бляскавата й спортна кариера.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев