Община Сливен

„Приказка за приятелството“ за децата от три детски градини в Сливен послучай Световния ден на хората със Синдром на Даун

.........................................................
21.03.2018 / 09:40

Днес, по случай предстоящия 21 март – световен ден на хората със Синдром на Даун - децата от детски градини „Детски рай“, „Синчец“ и „Зорница“ бяха посетени от представител на „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун“ – Анна Гочева – която им разказа и показа една „Приказка за приятелството“. От нея децата разбраха, че няма нищо страшно в това да приемат в играта си различното дете и дори различията между тях правят играта още по-интересна. Всяко дете получи и по една „Малка книжка на приятелството“, с приказката, която чуха, забавни игри и обръщение към родителите с текст:

 

„Към мама и тате.

 

Няма нищо по-страшно от самия страх!

 

Хората се страхуват не толкова от това, което виждат реално пред себе си, колкото от това, което не знаят за него. Когато преди четири години Марина влезе в нашето семейство аз също се чувствах уплашена най-вече от неизвестността. Днес знам, че няма нищо страшно и в по-голяма част от времето забравям за това, че детето ми е малко по-различно. Тя се смее, когато й е весело и плаче като се удари. Почти не говори, но успява да каже всичко. Обича да играе, обича да рисува, да танцува, да слуша музика, да гледа филмчета. Всички деца са така, нали?

 

Това, което ние от „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун“ сме си поставили за цел е да накараме света да погледне децата ни с нашите очи. Да види в тях това, в което са добри, а не това, което не могат. Да отвори сърцата си за тях и да ги приеме такива, каквото са. А те с прекрасни. И изключително любвеобилни.

 

Ако искате да научите повече за Синдрома на Даун можете разгледате нашия сайт: http://downsyndrome.bg/ или да ни потърсите на фейсбук страницата ни:

 

https://www.facebook.com/DownSyndromeBG/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев