Община Сливен

Пътната полиция в Сливен е отнела 24 шофьорски книжки за една седмица

------------------------------------
20.03.2018 / 15:25

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на сливенска област. Създадена е организация за завишен контрол на по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия в региона. Контролът е по отношение на неправоспособните водачи, спазване ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.

От 12 до 18 март екипи на „Пътна полиция” и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2263 автомобила и 2421 лица. Полицейските служители са констатирали 1087 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Издадени са 273 електронни фиша за нарушение на ограничението на скоростта, заснети със стационарни и мобилни камери. За други нарушения са съставени 612 фиша. Актовете са 140.

За неправоспособност са съставени 6 акта. Седем са без винетен стикер. 10 водачи са санкционирани за управление след употреба на алкохол, като трима са над 1,2 промила. 5 водачи са установени да управляват след употреба на наркотици, за което са образувани досъдебни и бързи производства.

Иззети са 24 свидетелства за управление на МПС, от които 3 за липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност, за неплатени глоби са отнети 12.

Осъществени са 4 операции широкообхватен контрол в Сливен, Нова Загора и Котел.

Тази седмица са предвидени специализирани операции по контрол на водачите за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев