Община Сливен

На 16 март Радка Стоева ще представи първата си самостоятелна изложба- живопис в галерия "Май" в Сливен

На 16 март Радка Стоева ще представи първата си самостоятелна изложба- живопис в галерия "Май" в Сливен
14.03.2018 / 11:31

На 16 март от 18 ч. в галерия "Май" ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Радка Стоева. В нея тя ще покаже най-новата си живописна серия.

 

Радка Стоева е родена на 29 Август 1989 г. в Сливен. През 2008 завършва специалността „Иконопис” в Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен. През 2015 г. успешно защитава магистърска степен в Национална художествена академия, София , специалност „Стенопис” при професор Олег Гочев.

 

Като член на Представителството на СБХ в Сливен, Радка Стоева взема участие в общите изложби на гупата в галерия „Май”. Там през 2016 г. представя иконостас, на който е съавтор. Той е предназначен за параклисът „Света Петка” в село Трапоклово.Същата година се включва в кураторския проект „Преоткриване” осъществен в Художествена галерия „Димитър Добрович”, Сливен с монументалната по размерите си творба „Огнена колесница”.

 

Стенопис на авторката е част от общ проект на тема „Стенописно изречение -„и ний сме дали нещо на света на вси славяни книга да четат“, осъществен през 2013 в Народна Библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“, София. През 2015 г. реализира още една монументална творба в ДКЦ VI София с име „Флуиди“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев