Община Сливен

Руски граждани хвалят Симеонов: Молодец, Валери!

------------------------------------
11.03.2018 / 11:58

Българският вицепремиер Валери Симеонов си спечели симпатии и сред обикновените руснаци заради думите му, че патриарх Кирил е "второразрядно съветско ченге" и "цигарен контрабандист", за да защити авторитета на българската държава и на президента Румен Радев.

"Молодец Валерий!“, "Молодец Симеонов!“, "Симеонов – мужчина!“ - в този дух се сипят коментари под публикациите в руските електронни медии по повод изявлението на вицепремиера Валери Симеонов от 7 март, че патриарх Кирил е агент на КГБ и "цигарен митрополит“ и няма право да казва на България как да тълкува историята си, съобщава десант.нет.

Коментарите на руснаците са показателни за това как руският патриарх е възприеман в родината си. Мненията на четящите новините в руския интернет показват неочаквана подкрепа за стореното от лидера на НФСБ, напук на обидите и ругатните към българите и българската държава по контролираните от властта медии.

"Нашето душевно благодаря на В. Симеонов за прозорливостта и искреността“ - пише потребител в глобалната информационна мрежа.

Въобще, най-добрият начин да си развалиш отношенията – това е да изискваш любов и благодарност с такава интонация, както това направи патриарх Кирил в София” - коментира друг руснак.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев