Община Сливен

Тази неделя Кукленият театър в Сливен представя "Кой доведе пролетта"

------------------------------------
09.03.2018 / 12:47

Приказката ще ни разкажат артистите Ивета Георгиева, Петромил Денев и Стела Стоянова. Драматизацията и режисурата на спектакъла „КОЙ ДОВЕДЕ ПРОЛЕТТА” са Румен Куртев, сценография: Ели Качулева, музика: Пламен Мирчев – Мирона. Представлението е на 11 март от 11 часа в салона на Държавния куклен театър. То може да се гледа от деца на 3 и повече години.

Всички си мислят, че Баба Марта е стара, намръщена и все недоволна. Но дали всъщност е така?

Може би тя не е такава мърморана, може би не е и толкова стара!? И тя, като другите си има две внучета, които очаква с нетърпение, и тя като всички баби иска да ги изненада и зарадва с някое подаръче. Затова решава да им направи две плетени кукли от непотребни вече кълбенца. И както си плете и си мисли за гостенчетата, които скоро ще я посетят, куклите от конци изведнъж оживяват и заедно с нея се разиграват. Благата жена ги сравнява със своите внучета и в тяхна чест ги нарича Пижо и Пенда. А Пижо и Пенда, като всички деца обичат да играят, да се забавляват. Така и нашите герои, улисани в игрите си изведнъж чуват, че нещо странно става, че някой се е изгубил и има нужда от помощ.

А това не е кой да е, а самата….Пролет. Дали ще успеят нашите приятели да й помогнат, ще научите като гледате спектакъла ” КОЙ ДОВЕДЕ ПРОЛЕТТА “

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев