Община Сливен

Протест и в Сливен в защита на д-р Димитров и за промяна в законодателството

------------------------------------
06.03.2018 / 20:06

Близо 50 граждани и представители на лекарското съсловие протестираха днес в Сливен с искане законодателството да бъде променено така, че да гарантира сигурността на гражданите и неизбежната отбрана да бъде регламентирана.

„Искаме промяна на закона така, че всеки един от нас да може да защитава себе си, семейството си и дома си“, заяви д-р Нина Борова и допълни, че сегашният закон дава възможност на крадците да се чувстват спокойни при извършване на престъпление. „Крайно време е гражданското общество в България да се събуди и този митинг може би ще постави началото на една доктрина за инкриминиране на кражбата в България като най-тежко престъпление срещу човешката свобода” , заяви архитект Петко Любенов.

Друг представител на протестиращите – Доброслав Иванов заяви, че е необходима спешна промяна в законодателството, която да лиши престъпниците от възможността да влизат в чужда собственост, като се ползват от безнаказаността, която им позволява сегашната редакция на законите. Затова протестиращите настояват за бърза реакция и промяна в Наказателният кодекс.

Поводът за протеста в Сливен е случая с доктор Иван Димитров , застрелял крадец пред дома си. "Дарик"

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев