Община Сливен

С много цветя, песни и танци в Твърдица отпразнуваха националния празник

...
05.03.2018 / 19:00

140-та годишнина от Освобождението на страната от османска власт и възстановяването на българската държавност беше тържествено отбелязана в Твърдица.

В празничния ден пред сградата на Общината се събраха членовете на туристическите дружества и граждани, които поднесоха цветя на Паметника на освободителите и се отправиха с националния флаг към символичния за града връх Кутра.

Честването продължи с тържествен концерт, с участието на състави на читалището – детска вокална група, самодеен танцов състав, детска музикална школа, гайдарски състав, група за народни танци „Балканско цвете”, детска танцова школа.

За първи път прозвуча „Химн на град Твърдица” дело на сливенските творци - поетът Христо Батинков и композиторът Иван Кавръков, изпълнен от вокална група „Романс”. Слово за паметната годишнина произнесе кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов.

Тържеството продължи пред сградата на Общината и Паметника освободителите с тържествена проверка в почит на местните и националните герои, пожертвали живота си за свободата. Кметът на Общината Атанас Атанасов и председателят на Общинския съвет Валентин Лазаров поднесоха венец на паметника, последвани от множеството граждани. Небето над Твърдица се озари от блясъка на заря, която да напомни за загиналите за Отечеството.

Още снимки от новината

...
...

 

Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев